Студио "Уорнър брос" отложи отново излизането на новия филм "Tenet" ("Тенет") на режисьора Кристофър Нолан заради коронавирусната пандемия, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

В изявление, направено от компанията, се посочва, че филмът, който трябваше да тръгне по кината на 31 юли, ще излезе на екран на 12 август.

Повечето киносалони в САЩ остават затворени с цел да се овладее пандемичната обстановка и на фона на увеличаването на случаите на зараза с коронавируса в някои щати.

"Уорнър брос" се ангажира да представи филма "Тенет" пред публика в киносалони, когато когато здравните власти кажат, че е време", отбелязва говорителка на компанията.

"Тенет" е една от високобюджетните продукции, на която се възлага надеждата да привлече публиката обратно в киносалоните.

Актьорският състав на научнофантастичната шпионска драма, която по първоначален план трябваше да излезе на екран на 17 юли, включва Джон Дейвид Уошингтън, Робърт Патинсън, Майкъл Кейн, Кенет Брана.

Собствениците на киносалони се опасяват, че излизането на екран на друг очакван летен хит - игралната версия на анимацията "Мулан" на "Дисни", също може да бъде отложено заради здравната криза.