Рокаджията Ози Озборн получи втора почетна награда "Златен бог" на състоялата се в Лондон церемония за отличията на сп. "Метъл хамър", след като миналата година беше удостоен с приза заедно с групата "Блек Сабат", съобщиха в. "Индипендънт" и Би Би Си.

Вижте снимки >>

"Толкова голяма чест е да получа втора награда "Златен бог" - каза Ози Озборн, който присъства на церемонията със съпругата си Шарън. - Феновете, които ме подкрепят, както и тази музика, са всичко за мен. Затова е толкова специално да получа тази награда".

Почетното отличие "Златен бог" е признание за близо 50-годишната кариера на Ози Озборн, новаторската му работа с "Блек Сабат" и самостоятелните му изяви.

Церемонията за наградите на сп. "Метъл хамър" чества изминалите 12 месеца рок и метъл по света. Отличието за нова метъл група спечели японската сензация "Лавбайтс". "Джудас прийст" получиха наградата за най-добра британска група, а италианците "Лакуна койл" - за най-добри изпълнители на живо. Призът за пробив беше присъден на американците "Коуд ориндж". Ливанците "Каотиън" спечелиха наградата за глобална група. Фестивалът "Даунлоуд" беше избран за музикално събитие на годината. Мейнард Джеймс Кийнан беше почетен с наградата "Икона". Водещ на церемония беше Джейми Джаста от група "Хейтбрийд" . Сред изпълнителите бяха синтуейв сензацията Карпентър Брут и група "Паркуейв драйв".