Питър Пан - момчето, което отказва да порасне, се завръща на екрана с игралния филм "Питър Пан и Уенди", съобщи Ройтерс.

Продукцията, която ще излезе в стрийминг платформата "Disney +" на 28 април, е адаптация на прочутата детска пиеса на шотландския писател Джеймс Матю Бари, както и на анимацията "Питър Пан" на "Disney" от 1953 г.

Снимка: БТА

В новия филм младата Уенди Дарлинг неохотно се готви да напусне семейството си и да се откаже от детството, за да отиде да живее и учи в пансион. В навечерието на нейното заминаване, тя и двамата й братя срещат Питър Пан и феята Камбанка, които ги учат да летят и ги отвеждат във въображаемия свят на Небивалата земя.

Молони е Питър Пан

Снимка: БТА

В тази далечна земя Уенди и братята й се запознават с бандата на Изгубените момчета и се изправят срещу страховития лидер на пиратите капитан Хук. Бягството помага на Уенди да стане решителна и да възвърне увереността си.

Режисьор и съсценарист на филма е Дейвид Лоуъри. В ролята на капитан Хук влиза актьорът Джуд Лоу, Яра Шахиди е феята Камбанка, Евър Андерсън се превъплъщава в Уенди, а Александър Молони е Питър Пан.

Снимка: БТА

Шахиди е първата чернокожа актриса, която се превъплъщава в ролята на феята Камбанка. Във филма участва още и Ноа Матюс Матофски - актьор, страдащ от синдрома на Даун.

"Да има поколение от деца, за които това са Питър Пан и Уенди, е толкова специално... Надяваме, че това ще позволи на всички да имат големи мечти и да разберат, че са част от тези светове", каза Шахиди за Ройтерс по време на световната премиера на филма в Лондон в четвъртък.

"Да бъдеш изгубено момче е състояние на ума, нали? Небивалата земя е място, което притежава всеки и затова всеки заслужава да отиде там", добави Джуд Лоу.

Снимка: БТА