На 9 юли се състоя световната премиера на "Барби" в Лос Анжелис, като главната звезда Марго Роби отново мина по червения килим в класна рокля, носена от куклата през 1960 г., пише "Дейли експрес". Филмът тръгна у нас вчера, 21 юли. 

Много мистерия е обгърнала предстоящата комедия, режисирана от Грета Геруиг, с Райън Гослинг в ролята на Кен. Синопсисът гласи: "След като са изгонени от утопичната Земя на Барби, защото не са толкова перфектни кукли, Барби и Кен тръгват на пътешествие да открият себе си в реалния свят". 

И сега първите реакции за новия филм, който се изправя срещу "Опенхаймер" на Кристофър Нолан, също в кината от вчера, 21 юли, са с блестящи оценки от критиците.

Ето какво казаха те след световната премиера.

Марго Роби и Райън Гослинг

Снимка: Getty Images

"Variety"

"Барби" е съвършенство. Грета Геруиг предоставя нюансиран коментар за това какво означава да си жена в една причудлива, прекрасна и предизвикваща смях, забавна лудница. Целият актьорски състав блести, особено Марго Роби и Райън Гослинг в роли, които очевидно са родени да играят.

Screen Rant

"Барби" ме хвана неподготвена и искам да кажа това по най-добрия възможен начин. Филмът е смешен, бомбастичен и много остроумен. Грета Геруиг се прицелва и отбелязва хоумрън. Изпълнението на Марго Роби е страхотно, а играта на Райън Гослинг и Симу Лиу е чисто забавление! Целият актьорски състав е брилянтен!

This Week Media

"Барби" е триумф. Перфектен сценарий, подкрепен от страхотни изпълнения - особено на Райън Гослинг - превръща това, което би могло да бъде обикновена студийна комедия, в остър коментар за нашето общество, който прави нюансите, особено приятни.

"Collider"

Майсторството е невероятно. По-специално, дизайнът на костюмите и продукцията включва работа от бъдещи висоти, която значително допринася за създаването на усещането, че това наистина са Барби, техните къщи-мечти и техните светове просто оживяват.

Що се отнася до историята, там чувствата са по-смесени. Филмът работи особено добре за героинята на Марго Роби и нейното пътуване към себе си, но има и други герои, които преживяват важно развитие и се нуждаят от повече екранно време, за да се изследват в най-голяма степен.

Като цяло, "Барби" не е хоумрънът, на който се надявах, но все пак е добре направен, смел филм с МНОГО силен глас и визия, такъв, който често ви кара да си помислите: "Как се създава такъв филм?" 

ComicBook.com

Не мога официално да напусна Twitter, преди да ви кажа, че в момента "Барби" е любимият ми филм за годината. Грета Геруиг някак надмина очакванията ми. Тя се справя толкова красиво с положителните и отрицателните страни на Барби. Дайте номинация за "Оскар" на Райън Гослинг, напълно съм сериозен! 

Симу Лиу

Снимка: Getty Images

People  - Райън Гослинг краде шоуто

Един от най-очакваните филми през изминалата година,най-накрая е тук и предизвиква една наистина радикална мисъл: Кен е откраднал шоуто! Райън Гослинг е безупречно забавен като пластмасовия мъж, който е целомъдрен съпруг на Барби.

Кен придружава Барби до "реалния свят" в Лос Анджелис. Облечен в каубойска униформа, която напомня за Уди от "Играта на играчките", и за Джон Войт в "Среднощен каубой", той научава, че мъжете изглежда все още държат по-голямата част от властта и се завръща в Земята на Барби с видения за установяване на нов ред.

Кен е сексист, фашист и все още доста тъп, но също така е напълно осъзнат.

Барби е много умен опит - може би изключително умен опит - да се вдъхне нов смисъл и значение на куклата. Появата на целулит по Барби също е част от порастването.

Америка Ферера

Снимка: Getty Images

Дуа Липа

Снимка: Getty Images

Иса Рей

Снимка: Getty Images