Намери се девойката, която остави пантофката си в кралския дворец на Дания, предава "People".

Ан-Софи Торнсо Олсен е момичето, което остави обувката си на тържеството за 18-ия рожден ден на датския принц Кристиан и се оказва, че тя е искала да се случи това както в приказката. 

Това се случи в двореца Кристиансборг в Копенхаген в неделя. В понеделник от датският кралски дворец се забавляваха в Instagram, като публикуваха снимка на една единствена искряща обувка, открита след края на празненството. "Пепеляшка ли си е забравила обувката снощи?", написаха придворни към снимката.

Ан-Софи, 18-годишна студентка, беше една от 200-те млади хора от 98-те общини на Дания, както и от Фарьорските острови и Гренландия, които спечелиха покана за рождения ден, представлявайки община Егедал. Но тя реши да направи нощта още по-запомняща се, като пресъздаде добре познатата детска приказка, оставяйки умишлено единствената си обувка.

"Трябваше да бъде приказен край като Пепеляшка", каза Ан-Софи пред датското издание "Se Og Hør". "На мен самата ми се стори малко смешно и говорих със семейството и приятелите си и те одобриха идеята. Това е шанс, който няма да имате отново."

Планът обаче не бил толкова лесен за изпълнение. Когато тя се опитала дискретно да я остави, някой се втурнал и й я върнал. 

Пред TV2, тя каза, е решила да повтори. 

"Когато моя приятелка от община Егедал и аз излязохме от Кристиансборг и слизахме по стълбите, тя падна и аз побързах да се отдалеча, така че никой да не може да ме спре", обяснява Ан-Софи.

Въпреки че е необвързана, тя не смята, че с принца Кристиан ще имат същия край като Пепеляшка и нейния принц.

"Не защото мисля, че сега ще се омъжа за него, но някак се надявах, че някой ще го сметне за смешно", каза тя пред TV2.

Двамата наистина си говорили на събитието, въпреки че Ан-Софи не може да си спомни точния им разговор.

"Наистина не помня какво попитах, защото бях толкова объркана, но мисля, че имаше нещо общо с това, което той мислеше за цялата работа - и за това, че е поканил всички тези хора в замъка", каза тя пред TV2 .

Ан-Софи се ръкува с кралица Маргрете и се присъедини към кралски особи от цял свят - включително няколко бъдещи монарси от цяла Европа, на партито в двореца.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от DET DANSKE KONGEHUS(@detdanskekongehus)

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО