Почитатели сте на големите холивудски хитове. Обичате кино, създадено с големи бюджети, много визуални ефекти и снимано с размах на въображението. Обичате да ходите на кино с приятели, но понякога от много задачи и работа не ви остава време и така се случва, че изпускате някой от онези важни филми, които вече фигурират в списъка ви за задължително гледане, защото са ви направили силно впечатление или вече сте гледали първата му част. В тези случаи може би си задавате въпроса: "Ами сега, къде да го гледам?".

Едно от най-подходящите решения в тези ситуации за вас е интерактивната телевизионна платформа А1 Xplore TV, която разполага с Видеотека, предлагаща не само голям избор от холивудски заглавия, разнообразие от жанрови филми, съобразени с индивидуалните ви изисквания и вкус, но и възможност да гледате хитови заглавия в удобно за вас време, с приятна компания и в домашна обстановка. Не е нужно да се съобразявате с час и място, за да гледате избраното от вас филмово заглавие, не трябва да правите компромис и с качеството - филмите са с кристална картина, субтитри и звук.

Всеки месец, в каталога на А1 Видеотека се добавят нови топ заглавия. Един от новите акценти за месец март, който почитателите на киното и на страховитите филми ще оценят, е: "То: Част втора" (2019) на режисьора Анди Мушети.

"То: Част втора" е продължение на "То" (2017) и също е създаден по едноименния роман на Стивън Кинг, когото неслучайно често наричат "Кралят на ужаса". Продължението се фокусира върху вече порасналите членове на "Клуба на загубеняците" от първата част, които вече са успешни и заможни възрастни и неочаквано им се налага да се съберат отново в родния си град Дери, щата Мейн, за да довършат започнатото.

Снимките на втората част започват през 2018 г., близо две години след приключването на първия филм, с холивудските звезди Джесика Частейн, Бил Хейдър и Джеймс Макавой в главните роли. Режисьорът Анди Мушети влага всичко от себе си, за да заснеме впечатляващо емблематичните сцени.

Снимка: A1

Зад тях обаче се крият любопитни детайли, които със сигурност много от вас не знаят. Ето пет от тях:

1. Една от най-драматичните сцени включва близо 19 000 литра фалшива кръв - достатъчно, за да се напълни един малък басейн.

Записките по продукцията на "То: Част втора" разкриват, че 19 000 литра фалшива кръв са били използвани за сцената, в която възрастната Бевърли (в ролята Джесика Частейн) е принудена чрез Пениуайз да се изправи срещу детските си страхове. В тази сцена Частейн се опитва да не се удави в море от кръв, докато в същото време иска да спаси другия основен герой - Бен.

След тази сцена се наложило сериозно почистване на снимачната площадка.

"На следващия ден чистех кръв от очите си", допълва Частейн в телевизионно интервю, след което подчертава, че това все пак е "фалшива кръв".

2. Чрез специални технологии и ефекти децата-актьори са направени да изглеждат по-малки, тъй като някои от тях били пораснали твърде много от снимките на първата част.

Въпреки че "То: Част втора" е заснет само две години след първия филм, някои от актьорите-деца са пораснали толкова много, че в продължението на сцените било необходимо използването на технология за промяна на визията им, правейки ги по-малки. Така или иначе технологиите и специалните ефекти за подмладяване и/или състаряване са били предварително включени като сума в бюджета, така че постигането на максимална достоверност в детските образи от филма не създало излишни финансови сътресения в процеса на създаване на продукцията.

3. Актьорите сами правят повечето си каскади във филма. Нямат дубльори.

Самият Бил Хейдър разказва, че Джеймс Макавой сам прескачал препятствия с височина над 3 метра, Джесика Частейн сама изпълнила всички луди каскади, които я виждаме да прави във филма, а самият Бил трябвало да тича дълго разстояние бързо, затова разтегнал сухожилие. В края на всеки снимачен ден основните актьори били мръсни, потни и покрити с тонове фалшива кръв. Най-добрият метод за почистване бил като използвали пяна за бръснене.

4. Последната битка във филма е заснета в звуков сценичен резервоар, широк 23 метра и напълнен с над 680 000 литра загрята, филтрирана и хлорирана вода.

Заснемането на финалната сцена между порасналите членове на "Клуба на загубеняците" и Пениуайз определено изисквало голяма координация, защото актьорите трябвало да се справят с всички задачи, потопени в мътна вода, която била дълбока 18 сантиметра. Общо за финалната сцена са използвани 680 000 литра вода - два пъти повече от необходимото количество за пълнене на голям басейн.

5. Айзая Мустафа, който играе порасналия Майк, почти пропуснал сватбата си заради последното си прослушване за ролята си в "То: Част втора".

Мустафа бил извикан за едно последно прослушване пет часа преди да напусне града за сватбата си. За щастие годеницата му се оказала доста разбрана и актьорът се явил на въпросното прослушване, въпреки че до сватбената му церемония оставали само броени часове. Но затова пък получил ролята в "То: Част втора".

Това са само част от любопитните факти за филма. Ако сте пропуснали да му се насладите, имате възможност чрез А1 Видеотека да го гледате колкото пъти поискате в рамките на 48 часа. Също така може да връщате сцените, които ви вълнуват, да ги изучавате в детайли, да спрете филма на пауза и впоследствие да продължите от мястото, на което е спрян. През месец март ви очакват и още кинохитове, сред които и две предложения за различни възрастови групи: "Жокера" и "Загубеният Йети".

Освен непрекъснато обновяване на заглавията и голям избор от хитови кинопродукции в А1 Видеотека, интерактивната телевизия А1 Xplore TV предлага на всички потребители много предимства, сред които телевизионно съдържание в 4К Ultra HD резолюция, лесно за ползване и интуитивно телевизионно меню, персонализирани препоръки, както и интерактивни функции според индивидуалния ви график и свободното ви време.