На 64-годишна възраст почина бизнесменът и издател на българския "Плейбой" Христо Сираков, който преди дни получи инсулт.

"С голяма тъга ви съобщаваме, че след кратко боледуване, на 22 септември ни напусна обичаният ни приятел Христо Сираков", съобщи пиарката на списанието Мила Христова.

"С всеопростителна усмивка приключи един живот, посветен на любовта и красотата, споменът за който ще ни топли до края на дните ни. Христо ще остане завинаги в сърцата ни с бистрия си ум, добротата и невероятната харизма, с която създаваше на всички около себе си един красив, вълнуващ и вдъхновен живот! Искрено ви молим да уважите скръбта на семейството му и близките му. Светъл път, Христо!", се казва още в официалното изявление на екипа му.

Преди повече от седмица издателят на "Плейбой", известен с прякора си "Стоте манекенки", е бил настанен в болница след тежък инсулт. Въпреки че му е направена манипулация за разширяване стеснените кръвоносни съдове, за да се възстанови мозъчната дейност, лекарите не са успели да спасят живота му.

Bulphoto

От години той имал сърдечни проблеми, преживял и инфаркт. Преди около два месеца пък той се заразил с коронавируса и го прекарал много тежко, но въпреки това не влязъл в болница, а се оттегли във вилата си на Щъркелово гнездо, съобщи "24 часа". Неотдавна познат лекар го срещнал и останал притеснен, че видимо не изглежда в добро здравословно състояние.

С Ирен Онтева

Bulphoto

Издателят на "Плейбой", който притежава и предприятие за кожени изделия в Габрово, има син от манекенката Ирен Онтева, който е ученик, и по-голяма дъщеря от друга известна в миналото моделка - Мария Сиракова, която сега е дизайнер в Италия.

Дъщерята на бизнесмена

Снимка: Instagram