Холивуд се готви да предприеме още едно пътешествие по пътя с жълтите павета с римейк на класиката "Магьосникът от Оз", съобщават Асошийетед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

"Ню Лайн Синема" оповести, че работи над нова версия на историята за Дороти и посещението ѝ в Страната на Оз, описана от Лиман Франк Баум в популярната му детска книжка, публикувана през 1900 г. Римейкът ще бъде режисиран от Никол Касел, позната с работата си над поредицата "Пазителите" на HBO.

"Възможността да разгледаме оригиналните теми - търсенето на смелост, любов, мъдрост и дом - е по-навременна и необходима от всякога", се посочва в направеното от Касел изявление. "С нетърпение очаквам да се впусна в танц с тези герои от детството ми, докато павираме нов жълт път", допълва режисьорката.

Малко подробности се разкриват около филма, но става ясно, че той няма да бъде мюзикъл.

Оригиналната версия от 1939 г. с Джуди Гарланд в главната роля включва отличената с "Оскар" песен "Over the Rainbow". Продукцията не успява да се пребори за водещата награда на американската киноакадемия за най-добър филм, която е присъдена на "Отнесени от вихъра".

Снимка: Официален сайт

Оттогава има няколко римейк и спин-офа на прочутата история, сред които бродуейският мюзикъл "Wicked" и филмът "Оз: Великият и могъщият" на "Дисни" с Джеймс Франко.