С грандиозен финал бе сложен краят на първия сезон на "Забраненото шоу на Рачков". В последния епизод на предаването темата бе "Нека да е лято", а на сцената излязоха Гала, Братя Аргирови, Йордан Йовчев, Любо Ганев и северномакедонските сензации Александър и Дац. Пред погледа на зрителите избраха победителка в конкурса "Мис Рачков", а накрая водещият обяви предстоящия втори сезон на шоуто през септември в ефира на NOVA.

Първи гости на големия финал бяха Братя Аргирови, които тематично поздравиха публиката с песента "И замириса на море", а след това заеха мястото си в журито на конкурса "Мис Рачков". Към тях за оценки на шестте финалистки се присъединиха и Гала, Йордан Йовчев и Любо Ганев. След няколко забавни кръга с различни предизвикателства към претендентките за титлата, короната получи Полина Петкова.

"Чувствам се страхотно! Много се радвам! Много е готино!", развълнувано каза Полина Петкова, първата носителка на наградата "Мис Рачков".

В конкурса, който започна всоциалните мрежи на предаването, се включиха над 1200 момичета от цялата страна, които в продължение на няколко месеца изпращаха своите снимки.

Черешката на тортата на големия финал бяха северномакедонските звезди Александър и Дац, които изправиха на крака публиката с хита си "Корона, чао" и поднесоха специални подаръци на Рачков - "любовен паспорт" и авторска книга.

"Много ни харесва предаването и конкурсът "Мис Рачков". Всички момичета бяха страхотни", споделиха изпълнителите за "Забраненото шоу на Рачков".