Осем двойки излизат на голямата сцена на "Гласът на България" тази неделя в 20 часа по bTV. Те ще се впуснат в епични и майсторски вокални битки на световно ниво.

С всяко следващо изпълнение в епизода градусът на настроението и емоциите в залата ще се покачва стремително нагоре. Двубоите ще стават все по-огнени и завладяващи, а треньорите ще се изправят пред все по-трудни избори измежду изключително силни и равностойни гласове. След едно от изпълненията и думите на участник, най-опитният сред треньорите - Иван Лечев, толкова ще се развълнува, че дори няма да успее да сдържи сълзите си и ще се пошегува със себе си, че си бил обещал "да не плаче този път".

И четиримата треньори вече се възползваха от специалното си еднократно право да "спасят" и двамата участници в една от битките на отбора си и тази неделя ще им се налага все по-често да прибягват до тежки "стратегически" решения. Неведнъж ще предлагат и молят колегите си да "откраднат" участниците, които се налага да отпаднат, а ще има ли нови "откраднати" и кои ще са те - зрителите ще разберат съвсем скоро. В последните вокални двубои всички в залата и пред екраните ще се насладят на възхитителни изпълнения, сред които песен от бродуейски мюзикъл, любими песни на кралицата Тина Търнър, рок идолите AC/DC, Billie Eilish и Khalid, и на любими български парчета на Дони и Нети, дует "Авеню" и други.

Журито на “Гласът на България“

Снимка: bTV

В невероятни вокални битки, които ще звучат и като завършени музикални дуети, в епизода ще се изправят - Донна Овчарова и Полина Алексиева, и Марин Русинов и Арканджело ДАнджело от отбора на Мария Илиева. От отбор DARA един срещу друг ще излязат - Никол Антонова и Йосиф Бъмбин, и Валерия Войкова - ВАЛ и Александър Колев. От отбора на Миро сцената ще нажежат - Сараи Диаз и Мартин Александров, и Дани Илиева и Марио Николов. От отбора на Иван Лечев сили ще премерят Гергана Стоянова и Георги Арсов, и Алесандра Франческони и Мария Колева.

В началото на епизода "горещите столове" в бекстейдж ще са заети от Бояна Карпатова (отбор Иван Лечев) , Бойка Щерева (отбор Мария Илиева), Александър Симеонов (отбор DARA) и Мария Стефанова (отбор Миро), а дали те ще успеят да запазят местата си до края и кои ще са участниците, които ще продължат към следващия решаващ етап в "Гласът на България" - този на НОКАУТИТЕ - ще стане ясно тази неделя от 20 ч. по bTV.