Проектът се превърна в първия носител на приза в новата за събитието категория Cineplexx Distribution Award на феста Let's SEE във Виена. Освен това "Посоки" бе отличен и сред игралните продукции на терен. Голямата награда за най-добър филм обаче отиде при словенския "Иван", съобщава "Монитор".

Честта ни от българска страна пък на феста браниха още "Възвишение", "Звярът е още жив", "Радиограмофон", "Чудо", както и документаният "Окупация 1968".

"Посоки" проследява нощна София от гледната точка на шест таксиметрови коли. Премиерата на лентата у нас се състоя на 26 януари, като привлече над 36 хиляди любители на седмото изкуство в киносалоните и у нас. Припомняме, че филмът получи добри отзиви и от миналогодишното издание на феста в Кан, където Ума Търман (председателката на журито в програмата "Особен поглед" - б.а.) лобира за специална награда за каста на продукцията.

"Посоки" е първото заглавие от готвената от Командарев трилогия. Следващият му филм ще носи името "Патрулки", а работата по него вече тече на пълни обороти. Към момента режисьорът разполага с бюджет от 150 хиляди лева за заснемането на новата си лента. За продукцията, която ще проследи три истории в нощна София през погледа на органите на реда, авторът на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" влага всички приходи от "Посоки".