Рок звездата Деян Каменов, познат на феновете като Дидо от Д2, е първият известен участник в четвърти сезон на риалити състезанието "Фермата".

Музикантът избра да се включи в предстоящия сезон на предаването, което тази година е под мотото "Съединение". Там ще се бори за голямата награда от 100 000 лева. Той е и първата известна личност, която продуцентите и водещите на предаването Иван Христов и Андрей Арнаудов разкриват.

"Дидо не е типичната рок звезда. Той спортува, ходи по планините, живее здравословно, човек, който се опитва да живее в хармония с природата - все теми, които засягаме във "Фермата", сподели Андрей за участието му.

От 13 години Дидо е фронтмен на Д2 - една от най-успешните и обичани български рок групи, която е излизала на една сцена с Bon Jovi, Guns N" Roses и Aerosmith. 34-годишният музикант коментира пред bTV, че "Фермата" е предизвикателство, което отдавна е чакал, едно връщане към детство и природата, която обожава.

"Фермата" е предаване, което винаги ми е харесвало и съм го смятал за смислено", разказа той. Дидо призна, че на влизане в шоуто ще вземе със себе си само една празна чаша.

"Искам да се почувствам в непозната среда, в непозната обстановка, с непознати предизвикателства, и да попивам, да се науча на нещо ново - да гледам на живота от различен ъгъл. Природа и конкуренция. Какво по-хубаво от това? Влизам, за да водя битка и да я спечеля", допълни фронтменът на Д2.

Макар че е роден в София, Дидо има сериозен опит с живота на село, тъй като всяка ученическа ваканция е прекарвал при баба си и дядо си. Те са хората, които са го научили на тънкостите в селската работа. И до ден днешен, във всеки един свободен момент, той не забравя да ги посещава и да им помага. Цени и се възхищава на всичко българско и вярва, че има причина да е роден точно тук:

"И просто всеки път, като се кача в планината или си отида при баба и дядо, разбирам, че има причина да сме родени тук."