Три песни на Майкъл Джексън, които са в центъра на дългогодишен спор за истинската самоличност на техния изпълнител, са премахнати от стрийминг платформите, предаде Франс прес, позовавайки се на "Sony Music" и наследниците на покойния певец.

"Breaking News", "Monster" и "Keep Your Head Up" са включени в компилацията "Michael", издадена през 2010 г. - година и половина след кончината на Краля на попа.

Някои фенове твърдят, че вокалите в тези парчета всъщност са на американския певец Джейсън Малачи, което от "Sony Music" отричат.

Звукозаписната компания и притежателите на правата обясниха, че са решили да изтеглят тези песни, тъй като това е "най-лесният и най-добрият начин дебатите около тях да бъдат загърбени завинаги".

Решението няма нищо общо с автентичността на заглавията, увериха те в съвместно изявление.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Останалите седем песни от компилацията остават достъпни в стрийминг платформите.

"Michael" е представен като албум, включващ неиздавани песни, върху които се твърди, че поп певецът е работил през 2007 г., предава БТА.

Някои негови заклети фенове обаче и дори членове на семейството му изразиха своите съмнения, което принуди "Sony Music" да защити автентичността на гласа.

Според сайта TMZ Джейсън Малачи признава фактите в публикация във Фейсбук през 2011 г. По-късно мениджърът му заявява, че публикацията е фалшифицирана.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos