Игрално-анимационният "Том и Джери" е най-гледаният в първият уикенд след отварянето на голяма част от единичните киносалони в страната и в столицата, сочат обобщените данни от тях. Затворени този уикенд останаха над 2/3 от обичайните места за гледане на филми на голям екран, но въпреки това вечната гоненица между котката и мишката е гледана от вече 43 137 зрители и има 361 468 лева от билетите им.

На втора позиция е трилърът "Преводачите". Месец след излизането на екраните, в който две седмици кината не работеха, историята на екип от хора, които трябва да преведат под строга охрана последната част от бестселър е гледана от 3 884 зрители и има 36 376 лева приходи от билетите им.

Трето място е за екшън-комедията "Убийство за "Оскар". Филмът, в който режисьор се надява, че със застраховката за гибелта на главния актьор, ще се разплати с мафиоти, е на екраните от ноември миналата година и вече са го гледали 7 317 зрители и има 70 322 лева приходи.

Приключенският "Двете страни на чудесата" е на четвърто място по зрителски интерес, предава БТА. Предисторията на "Питър Пан" и на "Алиса в страната на чудесата" е от средата на март на екраните и е гледана от 1 581 зрители и има 13 882 лева приходи.

На пето място е анимацията "Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза". Италианската история за младия именит художник и неговите приятели, които спасяват имението на музата му е от октомври на големия екран и е гледана от 9 432 зрители и има 80 531 лева приходи.

Шеста позиция в топ 10 е за "Monster Hunter: Филмът", създаден по едноименната видеоигра на Capcom. Екшънът с Мила Йовович в главната роля е вече с 6 229 зрители и има 67 150 лева приходи за четирите седмици в кината.

Седмо място е за българския "Ятаган". Комедията, в която полицейски инспектор от анти-терористична агенция измисля цяла терористична клетка за да оправдае съществуването на агенцията, е в кината от февруари миналата година, като до момента е гледана от 35 331 зрители и има 303 501 лева приходи.

На осмо място е френската криминална драма "Кръстницата", създаден по едноименния роман на френската адвокатка Анлор Кер. За времето от началото на февруари до момента общо 5 797 зрители са гледали как преводачката в полицейско звено завладява пазара на "мека дрога", като филмът е събрал 56 054 лева от билетите им.

Девето място заема анимацията "Тролчета: Турнето" - втори филм след този отпреди четири години за Попи и Клон. Опознаването на новия свят на троловете и техните стилове музика, разделена в шестте племена е на екраните у нас от октомври миналата година, като е гледано от 17 979 зрители и има 159 184 лева приходи.

На десето място е италианският "Връзки", създаден по едноименния роман на Доменико Старноне. Филмовият разрез на един брак е гледан от 1 886 зрители и има 17 342 лева приходи за петте седмици в кината.

В работещите киносалоните у нас миналият уикенд са влезли общо 1 228 зрители.