За всички почитатели на рока у нас се очертава едно наистина вълнуващо лято, тъй като само съвсем скоро ще бъде поставено началото на второто издание на Midalidare Rock In The Wine Valley. Тазгодишният четиридневен фестивал ще се проведе от 14-и до 17-и юли, събирайки на едно място едни от най-големите звезди на музикалния жанр, каращ кръвта да кипи. Сред участниците, които ще се качат на сцената в Долината на виното, осигурявайки незабравими преживявания на публиката, ще бъдат Judas Priest, Within Temptation, Running Wild, Ugly Kid Joe, The Dead Daisies, Silent Winter, Freedom Call, Firewind, Project Renegade, Alestorm, Ross The Boss, Scanner, Beyond the Black, Shakra, The Broken Ravens и др.

Основният хедлайнър, който ще даде старт на шеметното събитие, ще бъде немската група Avantasia, чиито членове специално ще пристигнат в България с частен самолет от Швеция, където на 13 юли имат участие на Gefle Metal Festival. Те ще заместят легендарните Whitesnake, които трябваше открият серията от завладяващи концерти, но отлагането на европейското им турне принуди организаторите на Midalidare да направят промяна в плана. Въпреки това момчетата от Германия, които ще дойдат с близо 30 музиканта, сред които вокалистите Jørn Lande, Eric Martin, Adrienne Cowan, Bob Catley и др., за да изпълнят специален сет с продължителност от над два часа, са достойни заместници на британските си колеги.

Зад гърба си те имат осем издадени студийни албума, пет световни турнета, безброй концерти на най-големите сцени в света и колаборации с легенди като Алис Купър, Клаус Майне и Рудолф Шенкер (Scorpions) и звезди, работили с групи като Mr. Big, Queensryche, Within Temptation, Nightwish, Helloween, KISS, Saxon, Pretty Maids, Magnum, Kreator, Blind Guardian, Rainbow, Blackmore's Night и много други. Всичко започва преди повече от 20 години, и по-точно през пролетта на 1999 г., когато само на 21 г., вокалистът на Edguy Тобиас Самет решава да скочи в дълбокото, за да изпълни мечтата си за солов проект, в който да работи с музикалните си герои. Първият сингъл на Avantasia излиза през пролетта на 2000г. и с него е създаден нов музикален жанр - "метъл опера". Останалото е история!

Сега обаче, благодарение на специалната игра на Dir.bg, осигуряваща като награда два билета за четирите дни на грандиозното събитие, един от вас не само ще посети Midalidare Rock In The Wine Valley, но също така ще вземе със себе си свой близък, поднасяйки му един наистина невероятен подарък.

Какъв беше нейният регламент:

Всички, желаещи да се включат в надпреварата, трябваше да последват официалната страница на Life.dir.bg във Фейсбук, след което да харесат публикацията за нашия GIVEAWAY:

Снимка: 8pm

И накрая, последната стъпка, която бе нужно да направят, бе да отбележат в коментарите под поста онзи човек, който искат да бъде с тях, придружавайки ги в това изключително музикално приключение, за да допълни удоволствието им от него.

Готово!

Срокът бе от 08.07. до 12.07.2022 г. включително.

А сега е моментът да обявим печелившия в играта ни: Неговото име е Светлин Дунчев! Честито!

Благодарим на всички, които се включиха, и обещаваме още награди скоро!

Снимка: 8pm