Дворецът Кенсингтън и принц Хари ще си сътрудничат с Опра Уинфри при създаването на документална поредица, касаеща психичното здраве.

Серията ще бъде излъчена в новата стрийминг платформа на компанията "Епъл". Документалната лента ще проследи работата на принц Хари, свързана с менталното здраве. Ангажирани с проблема са също брат му принц Уилям и неговата съпруга Кейт. Всички те участват в кампанията "Heads Together" в помощ на хората с психични проблеми и на техните семейства.

По думите на принц Хари поредицата ще бъде ярко свидетелство за "невероятната сила на човешкия дух, борещ се да излезе от мрака" и ще даде възможност на всички нас "да разберем по-добре себе си и хората около нас".

По-рано тази година компанията "Епъл" потърси помощта на Опра Уинфри, Дженифър Анистън и Стивън Спилбърг при лансирането й в стрийминг бизнеса, досега доминиран от "Нетфликс" и "Амазон".

Платформата е наречена "Епъл ТВ Плюс" и в нея ще бъдат включени шоу програми и филми с оригинално съдържание, продуцирани от Епъл, пишат от БТА.