HBO България, в партньорство с Българския Червен кръст, Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и столичен мол, кани феновете на "Игра на тронове" да отпразнуват финалния сезон на сериала, като покажат своята отдаденост, включвайки се в инициативата "Кръв за трона".

Кръводарителската акция ще се проведе в София на 28 и 29 март между 10:00 и 14:00 часа в Park Center Sofia на бул. "Арсеналски" 2.

"Кръв за трона" е глобална кампания на HBO, която се случва през месец март в различни градове в САЩ и в Европа. Героите от "Игра на тронове" проливаха кръвта си в името на трона цели седем сезона в продължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, феновете ще могат да дарят своята кръв в името на хуманна кауза - спасяване на човешки живот.

Организаторите у нас се обръщат не само към любителите на поредицата, но най-вече към феновете на доброто, с апел да се включат в тази инициатива и да станат редовни кръводарители.

И докато проливането на кръв за домогване до Железния трон е история от света на Вестерос, то недостигът й за различни животоспасяващи интервенции е казус от реалния живот в световен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител - тя се набавя единствено от кръводарители.

Акцията има специална страница и фейсбук събитие. Кандидат-кръводарителите могат да се информират как да се подготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.

Премиерата за България на финалния осми сезон на "Игра на тронове" е на 15 април. Първият от общо 6 епизода ще е достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от сутринта, а по HBO от 21:00 часа. Последният епизод, дълъг 80 минути, ще излезе на 20 май.

HBO