Барът от комедийния телевизионен сериал "Бар Наздраве" беше продаден за 675 000 щатски долара на търг в американския град Далас, предава пресата зад окена.

От общо около 1000 реквизита, костюми и декори от известни телевизионни предавания, офертата, предложена за бара беше най-висока. Всички предмети бяха от частната колекция на Джеймс Комисър (58 г.), който събира реквизити от продукции от 1989 г. насам. Докато преди е мечтаел да направи музей, в който да съхранява колекцията си, сега той е решил, че е време да изнесе всичко от складовете, за да даде възможността на феновете да се радват на предметите от любимите си поредици.

Вижте снимки >>

По думите на аукционната къща "Heritage Auctions" общата сума за предметите, продадени по време на тридневното събитие в град Далас, е над 5 милиона долара.

"Успехът на търга потвърди нещо, което винаги съм знаел: че телевизионните герои са скъпи членове на нашето голямо семейство, и че техните и нашите истории са неразделими", каза той.

Червеният бански на Памела Андерсън в "Спасители на плажа"

Снимка: АР/БТА

Костюмите на Батман и Робин, носени от актьорите Адам Уест и Бърт Уорд в сериала "Батман" от 60-те години на миналия век, бяха продадени за 615 000 долара. Старият декор на популярното "Вечерното шоу", водено от Джони Карсън, достигна 275 000 долара, казаха от "Heritage Auctions".

Декорът от комедийния сериал "Всички в семейството" пък се продаде за 125 000 долара, а аукционната къща уточни, че купувачът му също е предложил и печелившата оферта от 250 000 долара за столовете, използвани от главните герои в деветия сезон на сериала. Оригиналните мебели от предишните сезони на предаването се намират в Националния музей на американската история към Смитсоновия институт, предава БТА. Комисър обясни, че те са били дадени на музея в момент, в който се е смятало, че сериалът ще приключи след осмия си сезон. Когато "Всички в семейството" е продължил обаче, на столовете са били направени копия и именно те са се озовали в колекцията на Комисър.

Старият декор на популярното "Вечерното шоу", водено от Джони Карсън

Снимка: АР/БТА