Берлинската прокуратура започва разследване срещу фронтмена на рок група Rammstein Тил Линдеман, съобщи "Дойче веле". Разследването е свързано с обвинения в сексуално посегателство. Според публикации в различни германски медии, на Линдеман не са предявени обвинения.

Берлинският всекидневник "Tagesspiegel" първи съобщи в сряда, че прокуратурата в германската федерална столица е започнала разследване, обявено при закрити врата пред членовете на правната комисия в берлинския законодателен орган от Фелор Баденберг от Бундесрата на Берлин, която е сенатор по правосъдието и защита на потребителите, съобщава БТА.

Според "Tagesspiegel" и "Bild" прокуратурата разследва Линдеман по няколко вероятни нарушения на наказателния кодекс, включително и за изнасилване. Според всекидневника B.Z. разследването и по два различни сигнала - единият е подаден до берлинската полиция, а другият - до прокуратурата в Берлин.

Няколко жени уличиха Линдеман в сексуално посегателство и злоупотреба с власт. Те твърдят, че млади жени са били подбирани сред публиката на концертите на група Rammstrein и са били канени да се присъединят към партита с групата. Според някои жени на тези сбирки е имало и сексуални актове, понякога под въздействието на наркотици.

Тил Линдеман категорично отхвърля тези обвинения. Адвокатите му обявиха, че ще се предприемат правни действия в отговор на обвиненията за сексуални посегателства. Rammstein е най-популярната германска група в света.