Първи кадър пуснаха от HBO Max от новия оригинален сериал "Дворецът". Главната роля в минисериала е поверена носителката на "Оскар" Кейт Уинслет. Режисьори са Стивън Фриърс ("Опасни връзки" от 1988 г., "Кралицата" с Хелън Мирън) и Джесика Хобс ("Короната").

Снимка: Getty Images

Сюжетът проследява в рамките на една година живота на обитателите му - представители на съвременен европейски режим, който върви към своя постепенен крах, разказват от HBO. Снимките на сериала текат в момента, като екипът е в Австрия, а по-късно ще продължи в Англия. Освен Кейт Уинслет по-рано обявеният актьорски състав включва Матиас Шонартс, Гийом Галиен, Андреа Райзбъро, Марта Плимптън и Хю Грант.

Снимка: Getty Images

Уил Трейси е сценарист и изпълнителен продуцент. Изпълнителни продуценти, заедно с него са Уинслет, Фриърс, Франк Рич и Трейси Сиуърд. Хобс е съизпълнителен продуцент, а съсценаристи са Сет Рейс, Джули Уайнър, Джен Спира, Гари Щейнгарт и Сара ДеЛапе.

Снимка: Getty Images

Кейт Уинслет спечелие "Еми" за най-добра актриса в лимитиран сериал заради играта си в "Мер от Ийсттаун", отново на HBO.

Проектът на HBO e подкрепен от FISAplus, мярка за финансиране на Федералното министерство на труда и икономиката, управлявана от Austria Wirtschaftsservice Gesellschaft mbH (aws). FISAplus поддържа международни филмови продукции и сериали, международни копродукции за кино, телевизия и стрийминг, както и австрийски телевизионни и стрийминг продукции.