Двама от "горещите" рапъри в момента са на път да влязат зад решетките, ако обвиненията срещу тях бъдат доказани. А те са повече от сериозни. 

Рапърът Гъна беше арестуван в Атланта, след като срещу него бяха повдигнати обвинения заедно с колегата му Йънг Тъг и повече от 25 други хора в понеделник, съобщи Асошиейтед прес.

Гъна, с рождено име Серджио Кичънс, е обвинен за нарушаване на закона срещу рекета в щата Джорджия.

Според обвинението Йънг Тъг е един от създателите на улична банда, извършила убийства, участвала в престрелки и кражби на коли преди около 10 години. Твърди се, че той е възпявал действията й в песните си и социалните мрежи. Заедно с Гъна и другите му авери са сред имената в обвинителен акт от 88 страници, внесен във Фултън, Джордия. През 2012 г. рапърите от бандата били съсредоточени върху това да я популяризират и утвърдят територията й.  

Embed from Getty Images

Гъна издаде новия си албум "DЅ4Еvеr" в началото на януари и веднага оглави с него класацията на "Билборд 200". Той беше и на събитието Мет Гала преди седмица, и двамата са световни звезди, съобщава ABC. Казва се, че Гъна е отворил магазин за хранителни стоки, където бедни деца получавали храна безплатно. 

Embed from Getty Images

Йънг Тъг, чието име е Джефри Ламар Уилямс, е съавтор на хита "This is America" с Чайлдиш Гамбино, влизайки в историята с факта, че това става първото хип-хоп парче, спечелило "Грами" за песен на годината през 2019 г. От прокуратурата на окръг Фултън казват, че в края на 2012 г. той с двама негови приятели основават Young Slime Life, жестока престъпна улична банда, известна като YSL и е свързана с националната банда Bloods.