Биографичният драматичен сериал "Решаващият глас" e с премиера на 1 юли в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Сюжетът в седем части е базиран на бестселъровия роман за Роджър Ейлс - основателят на Фокс Нюз. Продукцията е SHOWTIME® Limited Series с участието на Ръсел Кроу, който влиза в кожата на Ейлс, както и с Наоми Уотс, като водещата на Фокс Нюз - Гретхен Карлсън; Сиена Милър, като съпругата на Ейлс; Сет Макфарлейн, като бившия управител на компанията - Брайън Люис и Саймън Макбърни в ролята на Рупърт Мърдок.

"Хората не искат да бъдат информирани, а да се чувстват информирани", казва Ейлс още в началото на сериала и с това поставя тона, който да очакваме от екранизацията, определяна като предисторията на ерата Тръмп.

В политически ангажираната медийна сфера няма фигура, която да има по-силно въздействие, от Роджър Ейлс - създател на Фокс Нюз, превърнал канала във важно звено в политическия живот на САЩ. За да си изясним причините за възхода на модерната Републиканска партия, трябва да разберем Ейлс. "Решаващият глас" се фокусира основно върху предишното десетилетие, в което Ейлс се превръща в лидер на партията в сянка, като засяга и важни събития от живота му - срещите и отношенията му със световни лидери, които стават причина за политическата му кариера, обвиненията за сексуални посегателства и споровете, довели до края на тържествуването на Фокс Нюз.

Ейлс консултира Ричард Никсън, Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши, докато през 1996 г. бива назначен за изпълнителен директор на Фокс Нюз. Оттегля от поста си през юли 2016 г., след като бива обвинен в сексуален тормоз. Въпреки това същата година Ейлс става съветник в кампанията на Доналд Тръмп. Почива на 77 години от хематом на 18 май 2017 г.

Сценарият се основава на обширни репортажи на Габриел Шърман в неговата бестселър книга "Най-силният глас в залата", включваща интервюта с повече от 600 души.

Първият епизод на дългоочаквания сериал е с премиера на 1 юли в в онлайн стрийминг платформата HBO GO.