Анимацията "Рая и последният дракон" за трета седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, предаде ЮПИ, цитирана от БТА.

По данни на БоксОфисМоджо приходите от уикенда от продажбата на билети за анимационната продукция възлизат на 5,2 милиона долара, които отново й отреждат първенството.

Второ място в бокс-офиса заема друга анимация - "Том и Джери: Филмът" с постъпления в размер на 3,8 милиона долара, следвана от "Куриерът" с 2 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филма "Живият хаос" и анимацията "Круд: Нова епоха". Приходите от продажбата на билети за двете продукции през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 1,9 милиона долара и 620 000 долара.

Много от филмите в Топ 10, сред които са също "Буги", "Стрелецът", "Жената чудо 1984", "Малките детайли" и "Бащата", са достъпни и чрез услугата "гледане срещу заплащане" или в стрийминг платформите, като част от стратегията да достигнат до възможно най-много зрители по време на коронавирусната пандемия.