Антични вещи, използвани като реквизит при снимките на хитовия сериал "Короната" на Netflix, са откраднати миналата седмица, съобщи британската полиция, но обирът няма да забави снимачния процес, обяви говорител на стрийминг платформата.

Вестник "The Sun" писа, че са откраднати вещи за около 150 000 британски лири - бижута, сребърни прибори, канделабри, клетка за птици и реплика на рядко яйце на Фаберже, придобито от крал Джордж Пети през 1933 г.

Обирът станал край английския гр. Донкастър. Екипът на спечелилата награди британска кралска драма снима пети сезон с нов актьорски състав, като Елизабет Дебики изпълнява ролята на принцеса Даяна.

"Можем да потвърдим, че антиките бяха откраднати и се надяваме да бъдат намерени и върнати", се посочва в изявление на говорител на Netflix. Той увери, че не се очаква забавяне на снимачния процес, тъй като задигнатите вещи ще бъдат заменени.

Снимка: Официален плакат на сериала / Netflix

Органите на реда в Южен Йоркшир съобщиха, че са се отзовали на място край Донкастър на 16 февруари следобед по сигнал, че са разбити три автомобила, с които бил транспортиран реквизит.

Премиерата на петия сезон на сериала "Короната" е предвидена за ноември тази година, припомня БТА. Създателят на поредицата Питър Морган каза, че шестият сезон ще е последен.