Рене Зелуегър, която се превъплъти в ролята на култовата актриса Джуди Гарланд, се появи на червения килим на филмовия фестивал в Торонто с непривична за нея визия.

Актрисата бе облечена в бледосиня рокля с деколте тип "лодка", с копчета по цялата ѝ дължина и широк колан, подчертаващ талията ѝ. Тялото на Зелуегър изглежда неузнаваемо спрямо предишни периоди от живота ѝ. В момента тя е изключително слаба - така, както не сме я виждали никога досега.

Вижте снимки >>

Рене сподели, че се е почувствала отговорна да пресъздаде образа на покойната холивудска икона Джуди Гарланд възможно най-автентично във филма "Джуди", представен на кинофестивала в Торонто и аплодиран възторжено от публиката, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Джуди" на режисьора Рупърт Гулд проследява период от живота, в който екранната легенда се бори със здравословни проблеми. Гарланд умира на 47-годишна възраст в Лондон през 1969 г. от случайна свръхдоза лекарства.

По време на снимките за продукцията Рене Зелуегър, известна като методова актриса, остава в ролята на Джуди Гарланд дори след заснемането на сцените, което дава възможност на останалите членове на актьорския състав да се потопят в света на холивудската икона. Фин Уитрок, който играе петия и последен съпруг на Гарланд, Мики Дийн, споделя, че когато е видял за първи път Зелуегър в образ, не е могъл да я познае.

Превъплъщението на Рене Зелуегър като Джуди Гарланд получи положителни отзиви от фестивалната публика и критика.

"Рене е идеална, защото е страхотна актриса, но освен това пее, забавна е и има голямо сърце", не пести похвалите си и режисьорът Рупърт Гулд.

Филмът "Джуди" излиза на екран в САЩ на 27 септември.