Режисьорът и съсценарист на супергеройската продукция "Черната пантера" Райън Куглър работи над телевизионна поредица за измислената футуристична страна Уаканда за стрийминг платформата Disney+, съобщиха от компанията.

Новият сериал, който все още няма заглавие, ще бъде създаден като част от 5-годишна сделка, сключена с продуцентската компания "Proximity Media" на Куглър.

"Райън Куглър е уникален разказвач на истории, превърнал се в един от най-изявените режисьори от своето поколение. С "Черната пантера" Райън положи началото на революционна история и легендарни герои. Радваме се, че можем да укрепим връзката си и очакваме с нетърпение да разкажем още страхотни истории с Куглър и неговия екип", заяви главният изпълнителен директор на "Дисни" Боб Айгър.

В изявлението не се посочва дата, на която ще стартира излъчването на епизодите. Куглър понастоящем работи над продължението на "Черната пантера", което трябва да излезе на екран през юли 2022 г.

Оригиналната продукция от 2018 г. - първата на студиа "Марвел" с преобладаващ чернокож актьорски състав и чернокож режисьор, реализира 1,3 милиарда долара в международния бокс-офис и получи номинация за "Оскар" за най-добър филм, припомня БТА.

В "Черната пантера" главната роля на гордия лидер на Уаканда изпълни Чадуик Боузман, който миналата година изгуби водената си тайно битка с рака. През декември президентът на "Мarvel" Кевин Файги съобщи, че покойният Боузман няма да бъде заменен от друг актьор в продължението на филма.

Също през декември компания "Disney" оповести, че планира да разшири вселените на "Marvel" и "Междузвездни войни" с десет нови поредици на фона на съревнованието за привличане на зрители с Netflix и други стрийминг платформи.