Алън Тейлър ще режисира първите два епизода от предстоящата телевизионна поредица "Интервю с вампир" по едноименния роман на писателката Ан Райс, съобщи сп. "Variety".

Режисьорът освен това ще бъде изпълнителен продуцент на първия сезон на сериала.

Той е познат с работата си над хитови телевизионни поредици като "Игра на тронове", "Момчетата от Медисън авеню", "Семейство Сопрано", "Сексът и градът", "Западното крило", "Изгубени" и други.

Тейлър е режисирал и игрални продукции като "Тор: Светът на мрака", "Терминатор: Генезис" и "Светци на мафията" - предстоящата филмова предистория на "Семейство Сопрано".

Телевизионната продукция "Интервю с вампир" ще бъде излъчена през 2022 г. по AMC и стрийминг платформата AMC+.

Миналата година компания AMC Networks придоби правата за 18 произведения на Ан Райс, сред които "Интервю с вампир" (1976), продълженията му от серията "Вампирски хроники", както и книги от поредицата "Вещиците".

Със задачата да превърне произведенията на Райс в стрийминг и телевизионен франчайз е натоварен продуцентът Марк Джонсън ("В обувките на Сатаната").

Ан Райс, синът ѝ Кристофър Райс и Ролин Джоунс ("Пери Мейсън") също ще бъдат сред изпълнителните продуценти на поредицата, от която са поръчани осем епизода, предава БТА.

Бестселърът "Интервю с вампир" беше екранизиран през 1994 г. Филмът с участието на Том Круз, Брад Пит, Крисчън Слейтър, Кирстен Дънст и Антонио Бандерас получи смесени отзиви, но отбеляза касов успех.