Режисьорът на "Приятели" - Джеймс Бъроуз, разказа за изненадващото решение, до което екипът му стигнал, пише сп. "People"

В книгата, озаглавена "Режисирано от Джеймс Бъроуз", мъжът намекна, че в ситкома от 90-те години почти е преквалифицирал Хелън Баксендейл, която играе Емили. Причината според него била, че "тя просто не е толкова забавна, колкото Дженифър Анистън (превъплътила се в Рейчъл Грийн)".

"Беше мила, но не особено забавна", пише Бъроуз за Баксендейл. Режисьорът смята, че тя и Дейвид Шуимър, който играе за кратко нейн съпруг, не си пасвали помежду си. Бъроуз отбеляза, че ако има химия, сценаристите се заемат да измислят някакъв начин да задържат актьора. "В ситкомите и във всеки вид романтична комедия, е важно да има химия между актьорите. Тогава се убедихме, че ако търсим нов човек за екипа, той трябва да е също толкова забавен, колкото е Рейчъл Грийн."

И въпреки че кастингът за нова Емили не е бил напълно изключен, Бъроуз казва, че това би било трудно поради "кратките" срокове на шоуто. "Често не можеш да направиш нов кастинг поради кратките срокове за заснемане или други съображения", обясни той. "Трябва ни някой, който да разсмива хората. Понякога се случва да избереш човек за роля, която не му пасва и той не успява да се справи с нея."

Джеймс Бъроуз

Снимка: Getty Images

Емили се появява за първи път в сезон 4 и участва в общо 14 епизода.

Дейвид Шуимър (Рос Гелър) и Хелън Баксендейл (Емили)

Снимка: Getty Images

Тя и Рос стават по-близки в сезон 5, а феновете на "Приятели" помним, че сватбата им бе всичко друго, но не и тържествена - той позорно произнесе името на Рейчъл по време на клетвите вместо нейното. Бракът им не продължи дълго. Емили искаше Рос да се съгласи да не се вижда повече с Рейчъл, което той отказа да направи. Когато тя призна, че не може да се довери на съпруга си, връзката им приключва.

След което героинята на Хелън е отписана от сериала. В крайна сметка Рос и Рейчъл отново се събират. И въпреки че Шуимър и Анистън никога не са се срещали в реалния живот, химията между актьорите бе очевидна и извън малкия екран. "В някакъв момент бяхме силно влюбени един в друг", каза Дейвид за Дженифър по време на специалното събиране на актьорите от сериала през 2021 г. "Но винаги се разминавахме. Все някой от нас бе във връзка и спазвахме дистанция."

Анистън пък отговори: "Имам чувстовото, че ако бяхме двойка и в реалния живот и се целунем, това ще се отрази и в националната телевизия."