Актьорът Робърт Дауни младши притежава впечатляваща колекция от класически модели автомобили, съобщи АП. Сега актьорът ще се появи в ретроспективно шоу "Мечтаните коли на Дауни" ("Downey's Dream Cars"), което дебютира в четвъртък.

"Заплащането и наградите никога не са ме мотивирали", каза Робърт Дауни младши на премиерата през миналата седмица в автомобилния музей "Питърсън" в Лос Анджелис.

Въпреки че новото шоу е предназначено най-вече за хора, притежаващи класически модели, целта му не е да ограничава аудиторията. Дауни обръща внимание и на предимствата на екологичните технологии. "Това беше идеята, да се опитаме да бъдем иновативни", каза той.

Във всеки епизод актьорът ще отстъпва някое от ценните си притежания на експерти, които ще модифицират неговите класически автомобили. Целта е те да станат по-щадящи за околната среда.

Снимка: БТА

Автомобилите ще се модифицират в електрически, работещи с биогорива. Робърт Дауни младши се надява, че това ще бъде част от бъдещото устойчиво развитие.

Шоуто все пак е за автомобили и технологии, но актьорът проявява изненадваща носталгия. Предаването е и прозорец към неговото израстване, проблемите с наркотиците, годините преди "Железният човек" и участието във вселената на "Марвел".

Сюзан Дауни е изпълнителен продуцент на шоуто. Тя често работи със съпруга си и споделя неговия екоактивизъм. Сюзан Дауни каза, че и тя, и Робърт Дауни младши чувстват лична отговорност в борбата с климатичните промени. През последните години актьорът все повече се асоциира с екологичната кауза, особено след инвестициите му в устойчиви технологии и изкуствен интелект.

В епизодите на шоуто Дауни ще обърне внимание на липсата на колективна воля за борба срещу климатичните промени. "Винаги при появата на технология с потенциално значимо въздействие е имало смес от страхове и надежди. Смятам, че и двете емоции трябва да бъдат смекчени", каза той.