Глобалното танцово състезание Red Bull Dance Your Style, издигащо на пиедестал индивидуалността и импровизацията, се завръща триумфално в София на 23 септември. Любителите на "street dances" от цялата страна ще имат шанса да станат свидетели и да вземат участие в събитието, което обещава да покаже на сцената едни от най-добрите танцьори и хореографи на територията на България.

Защо да посетим Red Bull Dance Your Style?

Състезанието е известно с оригиналният си формат, в който танцьорите излизат един срещу друг в поредица от кръгове в свободен street dance стил. За да се спази напълно традицията музиката ще се пуска в момента на излизане на участниците, като никой не е подготвен предварително какво ще пусне DJ-ят. Разчита се единствено на танцовите умения и способността за адаптация на участниците. Това, което отличава Red Bull Dance Your Style от останалите формати е, че публиката играе решаваща роля при определянето на победителя. Публиката гласува за любимия си участник във всяка битка, което прави връзката с аудиторията изключително важна.

Източник: Red Bull България

Red Bull Dance Your Style няма ограничения за броят участници, които биха искали да се включат в състезанието, единственото изискване е да се регистрират на линка. Позволените стилове са всички street dance (hip - hop, waacking, locking, popping, voguing, house, tutting, krumping, afro dance, dancehall), с изключение на breaking.

Източник: Red Bull България

Трима международни съдии ще се погрижат за отсяването на 16-те участници, които ще се класират за официалната квалификация в София по-късно същия ден. Що се отнася до прослушването - то ще се проведе в едно от най-големите и прогресивни танцови студиа в страната - International Dance Academy 360. Школата е дом на множество талантливи деца и възрастни, обичащи танцовото изкуство.

Освен това националният финал на това събитие предизвиква 13 от най-изявените хореографи и танцьори в страната да се изправят срещу тримата участници, които ще спечелят по време на квалификациите. Шампионът заминава към глобалния финал на формата на 4-и ноември във Франкфурт, Германия. Кралят или кралицата на дансинга от България ще се изправи срещу най-добрите танцьори от 46 държави в състезанието Red Bull Dance Your Style, за да спори за световната титла. 

Симеон Йорданов - победител в изданието от 2019-а

Източник: Red Bull България

Не пропускайте шанса си да станете свидетели на изключителния талант и страст на най-добрите танцьори в България, които се състезават за място на световната сцена на квалификациите на Red Bull Dance Your Style в София. От Вас се очаква да се приготвите за една незабравима нощ на танци и забавления!