Този петък от 20:00 ч. и събота от 22:00 ч. по bTV топ 10 хоби-готвачите в "MasterChef" ще бъдат тествани със съвсем нови правила.  

В последната делнична вечер тази седмица ще стане ясно, че единственият начин кулинарите да се сдобият с имунитет е като спечелят мастър-клас. Единственият начин те да отидат на мастър-клас пък е като се докажат като най-добрите в предизвикателството с кутиите, което ще превърне кухнята на MasterChef в истински огнен спектакъл. Задачата съвсем няма да е лесна за част от хоби-готвачите, тъй като не всички се чувстват спокойни при фламбиране.

След като преминат през огненото предизвикателство, участниците ще се изправят пред Chef Таньо Шишков, който освен изкусен готвач е и един от най-успешните сомелиери в България и владее до съвършенство умението да съчетава храната и виното. Участникът, който успее да укроти огнената стихия в петък, сам ще избере срещу кого ще се изправи  в опит да спази темпото на chef Шишков и да повтори рецептата за крехка дъгова пъстърва.

Трите ястия, между които ще трябва да изберат Chef Кустев, Chef Таралежков и шефа на шефовете Явор Сарафов, заслужено ще бъдат определени като "наистина фантастични". Изборът между патешко мегре с пюре от батат и морков, супа от фенел със скариди и бонбони от пъдпъдък със сливи съвсем няма да е лесен. На мастър-клас обаче ще отиде участникът, към когото Кустев ще се обърне с думите - "Това е най-фантастичната ти чиния досега".

Снимка: bTV

Стрес-тест на съвсем различно ниво ще изправи косите на хоби-готвачите, които за 60 минути ще трябва да подготвят ястие за домашна кино-вечер. Неочакван обрат ще доведе до гняв и сълзи, а един от готвачите ще се яви на директна елиминация.

Докато участниците създават кулинарни изкушения за една незабравима кино-вечер, членовете на журито пък ще си направят игра с пуканки и ще разкрият какво е тяхната представа за подобно прекарване на свободното време. Chef Таралежков и Явор Сарафов се оказват фенове на пиците, а пък Chef Кустев е твърд любител на панираните пилешки хапки с различен топинг.

Снимка: bTV

В събота от 22:00 ч. легендарната кухня ще посети гост от бъдещето. Тест за креативност със сирена ще определи кой ще бъде носител на мастър-престилката, а "къртици" ще се опитат да саботират отборната битка. Елиминационният сблъсък ще бъде смразяващ, а кого chef Кустев ще изпрати с думите: "Уверявам те, липсата ти няма да остане незабелязана.", ще стане ясно в края на епизода.