Брилянтната, предпочитаща усамотението авторка Лорета Сейдж (Сандра Бълок) е посветила кариерата си на писане на книги за романтични приключения из екзотични места. Кориците на нейната популярна поредица романи са украсени от красивия, но повърхностен модел Алън (Чанинг Тейтъм), който толкова се е вживял в ролята си, че истински вярва, че е главният герой от историите - Даш. Докато е на промоционално турне за новата си книга, Лорета, която не вярва, че на света може да има нещо по-лошо от това да бъде задълго в компанията на Алън, е отвлечена от ексцентричния милиардер Феърфакс (Даниел Радклиф), който е убеден, че тя може да го отведе до древното съкровище от изгубения град, описан в последния ѝ роман.

Даниел Радклиф иска писателката да го отведе до древно съкровище

Снимка: Forum Film Bulgaria

Копнеещ да докаже, че притежава всичко необходимо, за да бъде истински герой, а не само образ от страниците на нейните книги, Алън се отправя на мисия да спаси Лорета. Оказали се в центъра на епично приключение в джунглата, нетипичната двойка ще трябва да работи заедно, за да оцелее в борбата с природата и стихиите и да намери древното съкровище преди да е изгубено завинаги.

В "Изгубеният град", който тръгва в кината през март, се появява и Брад Пит като агент на специалните служби, дошъл, за да спаси героинята на Бълок, и тя го пита: "Защо си толкова хубав?", а той отвръща: "Баща ми съобщаваше прогнозата за времето по телевизията".

Брад Пит, Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм се спасяват от джунглата

Снимка: Forum Film Bulgaria

Отдаващ почит на редица класики в жанра като "Романс за камъка", филмът ще предложи на зрителите в кината оригинално преживяване с атрактивни герои, експлозивен екшън, много хумор и не на последно място, доза романтика.

Режисьори на "Изгубеният град" са Адам и Арън Ний (Band of Robbers), които са и сценаристи заедно с Орен Юзил (Внедрени в час 2, Escape Room: Без изход) и Дейна Фокс (How to be Single), по идея на Сет Гордън (Шефове гадняри).