Саундтракът от анимацията "Енканто" на "Disney" оглави класацията за албуми на "Billboard", като през шестата си седмица в продажба се изкачи от седмото до първото място, съобщи сайтът на изданието.

Това е първият саундтрак начело на класацията от две години, когато честта се падна на "Замръзналото кралство 2" на "Disney".

Снимка: Forum Film Bulgaria

От "Енканто" са продадени 72 000 еквивалентни албумни единици миналата седмица в САЩ, повечето в стрийминг. Най-популярните песни от албума са "We Dont Talk About Bruno" и "Surface Pressure". Саундтракът, написан от Лин-Мануел Миранда, беше издаден на 19 ноември миналата година в САЩ, преди филмът да излезе по екраните. "Енканто" е едва шестият саундтрак от анимация, оглавявал класацията на "Билборд" за албуми от 1956 г., след "Замръзналото кралство" и продължението му "Любопитният Джордж", "Покахонтас", "Цар Лъв" (1994). Всички освен "Любопитният Джордж" са от филми на "Disney".

На второ място в класацията "Billboard 200" е албумът "30" на Адел, който шест седмици беше на първото място. Трети е "Dangerous: The Double Album" на Морган Уолън. Той празнува цяла година в класацията "Billboard 200", като беше начело 10 седмици и неотдавна беше обявен за най-популярния албум през годината в нея. Следват "Sour" на Оливия Родриго и "Red (Taylor's Version)" на Тейлър Суифт.