Режисьорът Клим Шипенко, който ще лети до Международната космическа станция (МКС) през октомври заедно с актрисата Юлия Пересилд, за да работи по игралния филм с работно заглавие "Предизвикателство", планира да заснеме около 40 минути в космоса.

През есента създателите искат също така да покажат на зрителите поредица за процеса на подбор на кандидатките за главната роля.

"Около 35-40 минути снимки в космоса. Ще се уверя, че максимално количество космос е заснето именно в него", каза Шипенко.

Изстрелването на космическия кораб "Союз МС-19" е планирано за 5 октомври. Основният екипаж включва космонавта Антон Шкаплеров, Юлия Пересилд и Клим Шипенко. В състава на резервния екипаж влизат космонавтът Олег Артемиев, актрисата Алена Мордовина и операторът Алексей Дудин.

По думите на Константин Ернст, генерален директор на Първи канал, работата над филма продължава денонощно.

"През септември ще покажем шоуто, което заснехме по време на избора на основните кандидати. Оказа се доста драматична поредица", каза той.

През ноември миналата година ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин публикува видео в Twitter, в което се съобщаваше, че заснемането на първия игрален филм в космоса е планирано за октомври 2021 г., припомня БТА. Космическа драма е съвместен проект на Роскосмос, Първи канал и студиото  "Yellow, Black and White".

Снимка: Официален профил в Instagram