Стрийминг платформата Netflix потвърди по-рано този месец, че сериал "Squid Game" е най-популярният й сериал, но това далеч не направи създателя и режисьор на поредицата Хуанг Донг-хюк по-богат.

Сериалът, който проследява група от произволно избрани хора, затрупани с дългове, да се състезават в смъртоносни игри и шанс за огромна награда, беше гледан от рекордните 111 милиона абонати. 

50-годишния Хуанг Донг-хюк, който е написал и режисирал всичките девет епизода на "Squid Game", беше попитан в интервю пред "The Guardian" дали сега е толкова богат, колкото победителя в играта, на което той се изсмя, разкривайки, че Netflix не му е дал никакви допълнителни пари.

Снимка: Стопкадър Netflix

"Не съм толкова богат, но имам достатъчно. Имам достатъчно, за да сложа храна на масата и не е като Netflix да ми изплаща бонус. Netflix ми плати според първоначалния договор", каза Хуанг.

Изтекли документи разкриха, че снимането на сериала струва 15,5 милиона лири (21,28 милиона долара), което възлиза на 1,75 милиона лири (2,4 милиона долара) на епизод.

Хуанг разкри също, че писането и режисирането на всеки епизод е било изключително стресиращо за него.

"Това беше физически, психически и емоционално изтощаващо. Непрекъснато имах нови идеи и преработвах епизодите, докато снимахме, така че обемът на работата се умножи",

каза Хуанг.

Той разказа, че оригиналният сериал е вдъхновен от финансовите затруднения на собственото му семейство след глобалния икономически колапс през 2009 г.