След премиерата на албума "Rock Believer", с който немските легенди "Scorpions" стартират 2022 г., музикантите насочват вниманието ни към бонус трака в японското издание на колекцията "Out Go The Lights". Новият сингъл е почит към Япония - страната, в която преди почти 45 години те изнасят първите си незабравими концерти на живо.

За групата граници няма - в основата на "Out Go The Lights" е твърдo, агресивено хард рок звучене, придружено от характерния глас на Klaus Meine и китарните рифове на Matthias Jab и Rudolf Schenker.

Бандата неведнъж изразява своята любов към страната на изгряващото слънце в творчеството си. През 1978г. "Scorpions" пуска първата си колекция с живи изпълнения, озаглавена Tokyo Tapes, която с един замах изстрелва германците на върха на световните класации.

"Дългите нощи в Lexington Queen, известен клуб в Токио по онова време, накараха всички ни да забравим, че на следващия ден имаме концерт. В хотела Rudolf ми се обади и каза да погледна изгрева. Небето сякаш гореше, гледката бе неописуема. Вдъхновението ни връхлетя и така се роди една от най-обичаните ни песни - "Big City Nights". С "Out Go The Lights" ви каним да изживеем още една неповторима нощ в Токио, която да накара небето да пламне", споделя вокалистът на "Scorpions".

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG