В Париж се изля дъжд, а също така валя и на ревюто на "Ермес" по време на Седмицата на модата в събота.

За шоуто "Ермес" инсталира дълъг моден подиум, върху който падаше непрекъсната завеса от вода, а моделите се движеха като в мрачен и мокър есенен или зимен ден в Париж, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Изкуственият дъжд бе намек за "Жената "Ермес" - винаги силна и готова да се бори с лошото време и външния свят, без да се разделя със своята елегантност.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Вдъхновението ми дойде от природата и лайфстайла на открито, "между конната езда и мотоциклетите", обобщи творческият директор на дамските колекции на "Ермес" Надеж Ване-Цибулски пред АФП в края на шоуто.

Снимка: АР/БТА

Парижката луксозна марка, основана през 1837 г. като сарашка къща, реши да дефилира в сградата на казармите на Републиканската гвардия - място, изцяло посветено на конната традиция, в сърцето на столицата.

Снимка: АР/БТА

В колекцията на "Ермес" традиционно откриваме кожа в изобилие: в якета в рокерски стил, но също и в дълги и плътно прилепнали палта, във формата на жилетка, с вълнени ръкави.

Снимка: АР/БТА

Дамският гардероб за следващия сезон включва още дълги поли, шорти и панталони.

Снимка: АР/БТА

Кожата е украсена с метални нитове в байкърски или направо кънтри стил. Якето може да комбинира и кожа с щраусови пера на гърдите и гърба.

Снимка: АР/БТА

Цветовият диапазон е доста ограничен около бордо, зелено, черно и сиво. "Идеята наистина беше да се придържаме към пуризма на шивачеството, така че не смесвахме цветове", добавя дизайнерът.