Откакто "Семейство Симпсън" дебютира в мрежата на "Fox" през 1989 г., сценаристите на популярната анимационна комедия са известни с това, че често предсказват бъдещето.

Изобразяването на определени събития от реалния живот, които се случили преди това в епизод на дългогодишното телевизионно шоу, се е превърнало в запазена марка на "Семейство Симпсън" и феновете бързо ги посочват. Сега изглежда, че сценаристите може да са го направили отново - този път кадър от поредицата от 2015 г. показва сцена с Хоумър Симпсън, който лети над табела "Тръмп 2024", препращащ към ситуация от реалния живот от вчера, когато Доналд Тръмп обяви, че отново ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2024 година. 

Снимка на въпросната сцена от епизода "Trumptastic Voyage", който беше качен през 2015 г. в YouTube, си проправи път към Twitter чрез Ал Джийн. Джийн е сценарист на "Семейство Симпсън" и публикува снимката в социалните медии, за да подчертае как сценаристите на сериала са склонни да предсказват какво всъщност ще се случи с известни личности и политици, включени в шоуто.

С обявяването на Доналд Тръмп, че ще се кандидатира за президент за трети път в политическата си кариера, изглежда, че "Семейство Симпсън" прибавят още едно пророчество в актива си. 

По-рано тази година "Entertainment Weekly" съобщи за няколко други случая, изобразени в "Семейство Симпсън", преди събитията да се развият в реално време. Един от примерите е от епизода от 1993 г. "$pringfield", в който магьосниците от Лас Вегас Зигфрид и Рой изпълняват своя номер и един от техните бели бенгалски тигри ги напада на сцената. За съжаление, това действително се случи десетилетие по-късно през 2003 г., когато един от тигрите на известните магьосници нападна Рой Хорн и Хорн получи сериозни наранявания.

Способността на сценаристите да виждат напред, беше обект на изследвания през годините, а някои смятат тези работи за съвпадения.