Антиутопията "Пазителите" е сериалът, който получи най-много (общо 26) номинации за наградите "Еми" за праймтайм предавания, предадоха световните агенции.

Поредицата черпи от митологията на супергероите, като се основава на реалния расизъм, съществуващ в съвременна Америка. Тя улови смута на обществото, което стана свидетел на расови сблъсъци посред пандемията. "Пазителите" бяха номинирани в категорията за най-добър лимитиран сериал, като участващите в него актьори, като Реджина Кинг и Джеръми Айрънс, също получиха номинации.

На второ място по номинации е комедийният сериал на "Амазон" "Удивителната г-жа Мейзъл" с 20 предложения за награди. На трето позиция е продукцията на "Нетфликс" "Озарк" с 18 номинации.

Номинациите обикновено се обявяват официално в Лос Анджелис, но този път бяха представени по-скромно онлайн от Лесли Джоунс, Лавърн Кокс, Джош Гад и Татяна Маслани.

Сред номинираните актриси в драматични сериали фигурират Дженифър Анистън, Оливия Колман, Джоди Комър, Лора Лини и Сара Оу. При актьорите това са Джейсън Бейтман, Стърлинг Браун, Джеръми Стронг, Брайън Кокс и Стив Карел.

При комиците за главна роля са номинирани Антъни Андерсън, Дон Чийдъл,Тед Дансън, Майкъл Дъглас, и Юджийн Леви. При актрисите с главни роли в комедийни сериали фигурират имената на Кристина Апългейт, Рейчъл Броснан, Линда Карделини, Катрин О'Хара, Иса Рей и Трейси Елис Рос.

Наградите "Еми" се присъждат от американската Академия за телевизионно изкуство и наука и ще бъдат раздадени на 20 септември в Лос Анджелис с водещ Джими Кимъл.