Едноименната трилогия на Джъстин Кронин се пренася на малкия екран, за да ни разкаже една на пръв поглед фантастична история, която се оказва точно отражение на съвременната реалност.

Сериалът поглежда зад строго охраняваните правителствени лаборатории, където жаждата за нови научни пробиви е толкова жестока, че залага на карта бъдещето на човечеството. Всеки от едночасовите епизоди ни провокира да се замислим за силата на човешките инстинкти и немислимите морални предизвикателства, пред които ни изправят емоциите.

Човечеството създава свръх-хищник, който изяжда Северна Америка

Снимка: HBO

"Проходът" представлява история за жертвите и борбата за оцеляване. Разказва за "Проекта Ной" - тайна медицинска лаборатория, в която учени експериментират с нов вирус, който има потенциал или да се превърне в лек за всички болести, или да унищожи човешката раса.

"Проходът" стартира на 11 февруари от 22 часа по FOX

Снимка: HBO

"Човечеството създава свръх-хищник, който изяжда Северна Америка. Това е метафора за унищожаването на природата и заобикалящия ни свят в името на болни амбиции за подем на науката", разказва авторът на книгите Джъстин Кронин.

Когато учените, част от "Проекта Ной", избират невръстната Ейми Белафонте (Саная Сидни) за обект на експерименти, федералният агент Брад Уолгаст (Марк-Пол Госелаар) е изпратен да я залови. Срещата с детето обаче се оказва съдбовна за Брад - пробужда отдавна погребаното му бащинско чувство за дълг. Така той се превръща в закрилник на Ейми, твърдо решен да я защити на всяка цена, дори когато "Проекта Ной" заплашва да отприщи апокалипсис с неясни мащаби.

Това е една емоционално завладяваща драма и едновременно с това възможна история, в която всеки от нас би могъл да бъде персонаж - воден от първични инстинкти и безкористни чувства. Във време на мутиращи болести, растяща резистентност към антибиотици и разрастваща се фармацевтична индустрия, никой не може да бъде сигурен какво се случва в лабораториите за разработване на лекарства.

В главните роли влизат Саная Сидни, Марк-Пол Госелар, Джейми Макшейн, Каролин Шикези, Еманюел Шрики, Винсънт Пиаца, Бриан Хауи и Хенри Йън Кюсик. Сериалът ще се излъчва по FOX всеки вторник от 22 часа.

Скоро по FOX

Снимка: HBO