Времето е онова нещо, което никога не достига на човек. По неписано правило ежедневието ни е затрупано от безкраен брой задачи, които, независимо от нашето старание, не успяват да се поберат в рамките на един ден. При това ангажиментите имат лошия навик непредвидено да се множат, когато най-малко очакваме... Все едно ни дебнат, изчаквайки мига, в който сме най-натоварени и възможно най-неподготвени.

Разбира се, изпълнението на тези задължения винаги е за сметка на малките удоволствия, които правят живота по-поносим. Вероятно и вие неведнъж сте си казвали, че ако имахте само още няколко допълнителни свободни часа, то най-после ще хванете онази книга, която сте купили с ентусиазъм преди повече месец, чието единствено приложение засега е да събира прах на рафта на библиотеката. Или пък да си пуснете онзи сериал, който приятелите ви постоянно обсъждат, но вие не можете да се включите в дискусията, понеже за една седмица сте изгледали общо 10 минути от първия епизод, при това с доста паузи.

Е, добрата новина е, че благодарение на естеството на настоящата ситуация, сега повече от всякога разполагаме с време, което можем да запълним с онова, което искаме. Но ако не сте свикнали с подобна "автономия" и изпитвате затруднение, чудейки се откъде да започнете, то Netflix е един от възможно най-удачните варианти.

Стрийминг платформата разполага с изключително богата "видеотека", която е достъпна за всички смарт устройства в дома ви. Но новите потребители неминуемо изпадат в затруднение, изправени пред тежкия избор какво да си пуснат.

Затова ви предлагаме 5 сериала в Netflix, които заслужават вашето внимание:

"The Witcher"

Шоуто се базира на книжната поредица на Анджей Сапковски, върху която стъпва и популярната видео игра. Сюжетът разказва изпълнената с приключения историята на Гералт от Ривия - самотен ловец на чудовища, борещ се за собствено място в един фантастичен свят, в който се оказва, че хората често са по-страшни от самите зверове. Главната роля на успешната продукция, чийто втори сезон се очаква да излезе догодина, изпълнява Хенри Кавил, познат на публиката от филма "Мъж от стомана", в който играе Супермен. Структурата на предаването е необичайна, защото разказът обича да скача напред-назад във времето, но щом веднъж "хванете нишката", удоволствието е абсолютно гарантирано. Много хора сравняват "Вещерът" с "Игра на тронове", но всъщност този сериал далеч не се старае да подражава на хитовата поредица на НВО, което, в интерес на истината, си е глътка свеж въздух. Съществува обаче една реална заплаха... Напълно възможно е песента "Toss a coin to your Witcher", която неведнъж ще чуете в епизодите, да продължи да звучи в съзнанието ви дълго след края на първи сезон... или на календарната година.

"You"

Още един сериал, основаващ се на роман, превърнал се в световен бестселър, който може да се определели с английския израз "guilty pleasure" - удоволствие, съпроводено с доза вина...
В тази налудничава, но пристрастяваща история, главният персонаж Джо Голдбърг дава ново значение на максимата "Любовта е лудост"... Той е способен на всичко, в това число и на хладнокръвно убийство, за да спечели жената, от която е обсебен. Джо ще смрази кръвта ви, възползвайки се от технологичните предимства на 21 век, които лесно могат да послужат за манипулиране на хората. Комбинацията от страхотен сценарии и отлична актьорска игра прави това шоу брилянтно по един наистина обезпокоителен начин. Netflix всъщност се сдоби с предаването от мрежата Lifetime, където то беше просто незначителен сериал, но стийминг платформата го превърна в истинска сензация. Първите два сезона вече са налични, а сезон 3 чака дата през 2021 година.

"What/If"

Едва ли сте пропуснали класиката "Неприлично предложение" с Деми Мур, но ако все пак не сте я гледали, сега имате възможността да се насладите на нейния римейк, който е не по-малко добър от оригинала, а в някои отношения дори го превъзхожда. "What/If" е напрегнат трилър, държащ зрителя в напрежение от самото начало чак до неочакваната си развръзка. Разбира се, с цел да изненадат публиката, създателите на шоуто са решили да наложат промени в сюжета на култовия филм. А начинанието им е напълно успешно. Освен всичко, в образа на зловещият кукловод, играещ си с живота на двама души, влиза не кой да е, а Рене Зелуегър, която само преди няколко месеца завтори път бе отличена с престижната награда "Оскар". В тази наситена с обрати история тя ще подложи на сериозно изпитание любовта на двама съпрузи, с които на пръв поглед се среща съвсем случайно. Дали чувствата на двойката ще се окажат по-силни от едно изкушаващо финансово предложение, идващо с определена цена? Разберете по Netflix.

"Тhe Crown"

Това е един от най-големите хитове на стийминг платформата, който е адаптация на пиесата "The Audience", проследяваща живота на младата кралица Елизабет II. Шоуто е отличено с награда "Emmy" за най-добър драматичен сериал, която напълно оправдава огромния бюджет на продукцията, пресъздала по разкошен начин ранните години на британския монарх. Първоначално в образа на кралицата се превъплъщава Клеър Фой, а по-късно - в третия сезон, тя бива изместена от Оливия Колман, която пристига с цяла група талантливи актьори. Дори и да изпитвате смесени чувства към кралското семейство в реалния живот, това предаване определено си заслужава гледането. Вече са излезли три сезона и са потвърдени снимките на още два.

"Friends"

Най-вероятно сте изгледали поне два пъти всички 10 сезона на комедийния сериал, превърнал се в легенда, но здравословният смях никога не е излишен, особено напоследък, а "Приятели"-те определено знаят как да забавляват своята публика. Повярвайте, струва си отново да изживеете всички абсурдни ситуации, в които попадат Рейчъл, Рос, Фийби, Джоуи, Моника и Чандлър, защото времето с тях не само минава неусетно, но и носи със себе си онази сладка носталгия към миналото, гъделичкаща приятно стомаха. В компанията на шестимата главни герои, чиито остроумни диалози влязоха завинаги в телевизионната история, всеки може да превърти лентата назад и да си спомни отминалото вече време, когато светът бе различен и ние сякаш бяхме други. Внимание, не е изключено докато гледате шоуто да изпитате неистовото желание да почукате на вратата на съседката, за да я огледате от глава до пети и с тънка усмивка, в стил Джоуи Трибиани, да я попитате: "Как я караш?"... Съветвам ви да не го правите. Флиртът обаче ще бъде абсолютно удачен, ако съседката дотича при вас със същия въпрос, понеже и тя си прави "Приятели" маратон. Тогава знаете какво да правите - поръчвате пица, вадите бирата от хладилника и... силно се надявате да надхвърлите способностите на д-р Дрейк Раморе.

Приятно гледане!