Трансджендър актрисата Никол Мейнс ще изиграе ролята на Ниа Нал в четвъртия сезон на популярния сериал "Супергърл". 20-годишната активистка коментира лично новината по време на Comic-con.

Вижте снимки на Никол >>

"Изглежда, че ще имаме първия транс супергерой, който да бъде пример за транс децата", похвали се Никол Мейнс в Сан Диего, след като бе оповестенo официално.

Ная Нал ще бъде представена в предстоящия четвърти сезон на "Супергърл". Описват героинята като "емоционална трансджендър жена със силен инстинкт да защитава другите."

Никол Мейнс споделя пред Variety: "Искам феновете да разберат транс хората. Можем да бъдем всеки, можем да бъдем, когото искаме, можем да бъдем супергерои, защото по много начини ние сме такива."

Сериалът е направен по едноименния комикс "Супергърл". Новата героиня Ная Нал ще бъде представена като служител в CatCo Worldwide Media - организацията, в която са заснети много от сериите. "Ная е много повече от транс супергерой. Тя е репортер, тя е обещаваща, тя е силна, мъдра и много добър приятел", допълва Мейнс за образа на героинята си.

През 2014 г. Никол Мейнс и семейството ѝ водят дело срещу училището, което посещава, след като ѝ забраняват да ползва дамската тоалетна. Те печелят делото, като мотивите са, че училището е нарушило регламента за правата на човека в щата.

Никол стартира актьорската си кариера през 2016 г.