След като дълго време трупа неодобрения заради цвета на кожата на актрисата, неотдавна стана ясно, че "Малката русалка" ще бъде на екран през май догодина. 

Ето какво казват от филмовата компания за новата адаптация: "През 1989 година, една добре позната приказка оживява на големия екран в красива, изпълнена с много музика вълшебна анимационна адаптация, която пленява въображението и сърцата на милиони зрители и се превръща в мигновена класика - Малката русалка на "Disney".

В добавка към страхотния финансов и културен успех, филмът дава начало и на изключително успешен период от цяло десетилетие, който става известен като "Дисни Ренесанс", в който студиото се завръща към корените си и създава едни от най-големите си и обичани хитове".

През май 2023 години "Малката русалка" ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, която обещава незабравимо изживяване в киносалоните, бележещо нова паметна глава в историята на "Disney".

Първият тийзър - трейлър на "Малката русалка" повдига завесата към забележителния подводен свят Атлантика, загатвайки за познатите, но и много нови чудеса, които ще открием в амбициозната продукция, оглавявана от номинирания за "Оскар" Роб Маршал ("Чикаго", "Мемоарите на една гейша"), който работи с "Disney" за четвърти път след успеха на "Карибски пирати: В непознати води", "Вдън горите" и "Мери Попинз" се завръща.

Трейлърът предлага и първата ни среща с иконичната Ариел и прекрасния ѝ глас, олицетворени от номинираната за "Грами" актриса и певица Хали Бейли.

Историята

"Малката русалка" разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел - най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон.

Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето - нещо, което нейният баща строго ѝ забранява.

Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас - единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им.

Embed from Getty Images

В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде "целувката на истинската любов". Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя завинаги ще принадлежи на Урсула като русалка.

Embed from Getty Images

Сценарият на Малката русалка е дело на Джейн Голдман ("Звезден прах") и Дейвид Магий ("Животът на Пи"), по приказката на Ханс Кристиян Андерсен.

Embed from Getty Images

Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула ще видим звездите Хавиер Бардем и Мелиса Макарти. Джона Хауър-Кинг е принц Ерик, а в останалите емблематични роли ще чуем гласовете на Давийд Дигс като Себастиан, Джейкъб Трембли като Флаундър и Акуафина като Скатъл. Във филма участват още Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и др.

Гмурването във вълшебния свят на "Малката русалка" е предвидено от 26 май само в кината на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Embed from Getty Images