Синът на покойните музиканти Айк и Тина Търнър - Айк Търнър младши, е бил арестуван в Тексас миналия месец по подозрение в притежание на кокаин и подправяне на доказателства, съобщи ДПА, като цитира публикация в сп. "Пийпъл".

Според изданието полицията в Алвин, щата Тексас, е задържала 64-годишния мъж, след като е открила у него 1,7 грама кокаин и 0,7 грама метамфетамин.

Айк Търнър младши също е музикант. Майка му почина на 83-годишна възраст на 24 май т.г.

Той шофирал бял Форд от 2013 г., когато полицаите го спрели, защото светлините на автомобила му били изключени, съобщават от полицията.

Органите на реда конфискували наркотиците, след като музикантът се опитал да ги погълне, "преди служителите да успеят да му ги отнемат".

Айк Търнър младши е в затвор на окръг Бразория, като му е определена гаранция от 70 хил. щатски долара. Пътничката в автомобила, Джесика Салинас-Ескивел, също е обвинена в притежание на метамфетамини.

Изданията "Пийпъл" и "Таймс" не са успели да се свържат с адвоката на музиканта.

Айк и Тина Търнър споделят заедно грижата за четири деца.

GettyImages

Двамата имат общ биологичен син - Рони. Айк Търнър младши и Майкъл са деца от предишна връзка на Айк Търнър, които Тина осиновява след брака им. Тя има дете от саксофониста Реймънд Хил - Крейг.

Двама от четиримата наследници на музикантите не са живи - Крейг се самоуби през 2018 г., а Рони почина от рак през декември м.г., припомня ДПА.

Айк Търнър почина през 2007 г. от свръхдоза наркотици. Двамата с Тина Търнър са разведени от 70-те години на миналия век. В своя книга тя го обвини в тормоз, на който е била жертва по време на съжителството им.