29-годишният сладкар от Перник Станислав Иванов спечели петия сезон на най-голямото, атрактивно и оспорвано кулинарно състезание за професионални готвачи "Hell's Kitchen".

В оспорвания и много равностоен финал Станислав успя да надделее над 28-годишната софиянка Виолета Стоянова и грабна чека за 100 000 лева.

Двамата съперници с черпаци извървяха дълъг път до финала. Сладкарят Станислав, който има стотици хиляди последователи в ТикТок, впечатли шеф Ангелов със силната си мотивация и желание да се учи. Перничанинът жънеше победа след победа и се превърна в естествен лидер. Той успя да се справи дори, след като се наложи отборът му да готви с един човек по-малко. Това се случи, след като Кристиан от Варна, който достигна до топ 3 и се превърна в една от най-противоречивите фигури в предаването, дезертира на финала и не се появи в кухнята на Станислав.

Опитната Виолета също се отличи като един от тихите водачи в кухнята. Сдържаната участничка от София представяше пред шеф Ангелов едни от най-красивите презентации и най-вкусни ястия.

Снимка: Нова телевизия

В битката за победата Станислав и Виолета разчитаха и на участниците от сезон 5 на Hell"s Kitchen - Цветомира, Васил, Кристиан, Асен, Клавдия, Мартин, Цанко, Мацоев, Наталия и Виктор.

"Хора, вярвайте в себе си, мечтите се сбъдват! Този, който се стреми към успех, винаги успява!", бяха първите думи на развълнувания победител. 

Снимка: Нова телевизия

Преди да обяви победителя шеф Виктор Ангелов заяви: "Станислав, Виолета, вие двамата показахте, че всеки може да спечели, стига да положи нужните усилия. Така е и в Hell"s Kitchen, така е и в живота. Вие двамата сте бъдещето. Не само на нашата професия, но и на България!".

По-рано "Hell"s Kitchen България" избра и своя първи звезден победител. Риалити звездата Виктория Капитонова спечели приза, след като представи почти безпогрешно двустепенно меню в звездния финал. На второ място остана Мирослава Профирова, която доби популярност след участието си в "Игри на Волята". Мира впечатли със своята модерна интерпретация на традиционни български ястия, но малки грешки ѝ костваха победата.