96-годишен хонконгски радио диджей се сбогува със слушателите си с парчето "Time to Say Goodbye", изпълнено от Сара Брайтман и Андреа Бочели, предаде АП.

"Аз бях дотук. Благодаря ви от сърце, че избрахте нашата радиостанция", заяви Рей Кордейро на английски и кантонски, преди да се оттегли и да бъде излъчен поредният новинарски блок .

Така приключи кариерата на диджея, стартирала без прекъсване през цели 52 години с неговото шоу ``All the Way with Ray,'' по обществената радиостанция RTHK. През цялото това време на Рей Кордейро гостуваха суперзвезди от калибъра на Тони Бенет, "Бийтълс" Клиф Ричард и мсички изгряващи хонконгски звезди.

През 2000 г. Книгата на рекордите на Гинес удостои ветерана с титлата "Най-трайният диджей в света". Феновете свойски го наричат "Чичо Рей", а той през цялото време ги омайваше с плътния си и спокоен глас, със своя каскет и лесен за слушане репертоар.

За последното си шоу той се спря на хитове, сред които фигурираха изпълнения на "Карпънтърс",Пери Комо и Луис Армстронг.-

"Мисля, че съм най-щастливият човек на света, заяви по-рано тази седмица диджеят-ветеран. Правих каквото обичах да правя, да обичам, това което обичам, и да не съжалявам за нищо!".