След епична, 3-часова битка под палещото слънце на Филипините, режисьорът Зоран успя да стигне до финала на "Survivor". Македонецът, който е смятан за най-големия стратег в екстремното риалити, си извоюва място в челната тройка след като срази студентката Анелия в изтощително изпитание за издръжливост на брега на морето.

След тази победа той ще се състезава за голямата награда от 150 000 лева и титлата "Последният оцелял" с първия и втория финалист - спринтьорката Кари и компютърната специалистка Ганка. Дългоочакваният финал е тази вечер - на 27 април, а за победител ще гласува журито, в което влизат отпаднали участници от този сезон. Ако гласовете са равни, повторен вот няма да има, а Сървайвър №1 ще бъде определен с гласа на зрителите.

Зоран стигна до финалната права в екстремна игра за директна елиминация. Той и съперничката му Анелия трябваше да стъпят върху дървени колчета, забити на плиткото, да сложат едната си ръка на тотема пред тях, а с другата да опънат ластично въже. След повече от три часа, жадни, уморени, с подути крайници, двамата стигнаха предела на възможностите си. Напълно изтощена, Анелия направи едно погрешно движение и отпадна, а Зоран триумфира и посвети успеха на половинката си, актрисата Силвия Петкова.

"Горд съм, че стигнах дотук. Тази победа е за жена ми, тя ми е всичко в живота. Заради нея съм тук, за нея играх. Надявам се, че ще се гордее с мен", развълнува се той, а в очите му проблеснаха сълзи.

Анелия, която беше най-младата участничка в "Survivor", прие поражението си геройски и се присъедини към журито.

Зоран и Анелия

Снимка: bTV