Ловецът на глави Боба Фет - един от любимите персонажи на феновете на култовата космическа сага "Междузвездни войни", ще получи самостоятелен филм за приключенията си, предаде БТА, позовавайки се на американски медии.

Според "Холивуд рипортър" от "Лукасфилм" са поверили на Джеймс Манголд задачата да напише сценария и да режисира спин-оф за Боба Фет.

"Източници, запознати с проекта, твърдят, че вече се работи над филм за Боба Фет. Продукцията обаче все още не е получила "зелена светлина", нито дата за излизане", пише на свой ред "Ентъртейнмънт уикли".

Ако проектът бъде потвърден, това ще бъде третият спин-оф, чието действие се развива във вселената на "Междузвездни войни" след "Rogue One: История от Междузвездни войни" и "Соло: История от Междузвездни войни". Първият самостоятелен филм излезе на екран през 2016 г., а вторият от днес е по кината на редица места по света.

Боба Фет се появява за първи път в "Империята отвръща на удара" (1980) - петия епизод от космическата сага "Междузвездни войни". Ловецът на глави, спечелил си вярна фенска маса, фигурира и в шестия епизод "Завръщането на джедаите" (1983). С невръстния Боба почитателите се "запознават" благодарение на втория епизод "Клонираните атакуват" (2002).

В специалния сет, издаден през 1997 г. по случай 20-годишнината от излизането на екран на първия филм "Нова надежда" (1977), в него фигурира добавена сцена с Боба Фет.

"Лукасфилм" планира самостоятелни продукции и за други персонажи от "Междузвездни войни". Сред тях е спин-оф за учителя джедай Оби-Уан Кеноби, за който се говори, че ще бъде режисиран от трикратно номинирания за "Оскар" британски кинодеец Стивън Долдри ("Били Елиът", "Часовете", "Четецът").