В новия епизод на "Бригада Нов дом" тази събота от 20:00 ч. по bTV майсторите ще трябва да се преборят с няколко много сложни ситуации, за да успеят да приключат мащабен ремонт за семейството на дете със синдром на Даун.

Диагнозата, която повечето хора виждат като трудност, всъщност е благословия за Невена и съпруга й Любо - горди родители на малкия Николай. Любо е бивш военен, който отсъства през първите 7 години от живота на Ники заради различни мисии в чужбина, включително и в Афганистан.

Въпреки това към момента той е основният човек, който се грижи за детето, докато Невена изработва кукли, с които издържа финансово. Синдромът на Даун не е попречил на Ники да наследи артистичността на майка си - обича да свири на пиано, а понякога дори композира собствена музика.

Бригадата и Мария Силвестър ще запретнат ръкави за работа, но пътят до края на ремонта - буквално и преносно - ще се окаже изключително труден. Къщата на семейството е сгушена в гората на място, където човек може да премине единствено пеша. Материалите ще пристигат трудно, боклукът не може да бъде извозен без чужда помощ, а поредица критични ситуации ще тестват уменията на майсторите извън техните обичайни дейности.

Снимка: bTV

Независимо от всички трудности, вложените усилия в името на усмивката на Ники, си заслужават. Именно затова Мария Силвестър ще му приготви специална музикална изненада. Среща с известният пианист Евгени Генчев, известен като "ергенът № 2", ще отвори нови хоризонти за детето, което умее да се изразява най-добре чрез музиката.

Снимка: bTV

А когато ремонтът приключи, къщата ще бъде обзета от пълна еуфория, бурни викове и сълзи от щастие, които ще разчувстват всички от бригадата.

Снимка: bTV

"Това е нашата мисия - да правим хората щастливи", ще заяви Калин Евтимов в този емоционален момент.