Най-новият филм за приключенията на Джеймс Бонд "Смъртта може да почака" събра приходи от 25 милиона британски лири (34 милиона щатски долара) в кината във Великобритания и Ирландия през първите три дни от излизането си на екран.

Според телевизионният канал "Sky News", който цитира студиото-разпространител на продукцията "Universal Pictures", това е рекордно висока сума за франчайз филм за последните шест десетилетия.

Общите приходи от най-новата история на агент 007, в чиято роля е Даниъл Крейг, възлизат на 89 милиона британски лири (119 милиона щатски долара). Засега лентата се излъчва в киносалоните на повече от двадесет държави.

Това постижение е особено забележително, тъй като премиерата на "Смъртта може да почака", режисиран от Кари Фукунага, ще се състои на 29 октомври на важния за дистрибуторите китайски пазар. В американските кина прожекциите на 25-ия филм от поредицата за британския шпионин ще започне от 8 октомври.

Създаването на продукцията струва около 200 милиона долара, предава БТА. Първоначално тя трябваше да излезе на голяма екран през април 2020 г., но заради коронавирусната пандемия появата ѝ беше отложена с година и половина.

В новия филм Джеймс Бонд вече е напуснал тайните служби и се е оттеглил в Ямайка. Спокойствието му обаче се нарушава от Феликс Лайтър от ЦРУ, който го моли за помощ, за да спаси отвлечен учен.

Актьорът Даниъл Крeйг за последен път е в ролята на агент 007.